Moje dětství chutnalo jako jahodový džem od babičky. Takový ten poctivý s kousky jahod a vůní léta pod víčkem. Děda mi ho mazal každé ráno na křupavý rohlík a já si po snídani chodila přidat na lžičku. Přesně takové začátky dne jsem chtěla i pro své děti. Když jsem na pultech obchodů hledala kvalitní džem z ovoce a bez chemických nesmyslů, neuspěla jsem.

 

Začala jsem přemýšlet o vlastnoruční přípravě pomazánek a když se můj syn až po uši zamiloval do palačinek s jahodovým džemem, bylo rozhodnuto. V roce 2002 jsem uvařila svoji historicky první várku. Bez chemie, pektinu, zavařování a s mnohem menším množstvím cukru. Z deseti skleniček se záhy stalo dvacet pro kamarády, z těch stovky pro kamarády kamarádů…

 

A z těch se v roce 2014 zrodila firma / A z těch se v roce 2014 zrodilo ovocné království, v němž vládnou poctivé ingredience a cinkají měděné hrnce.